Про мене. Самоосвіта

четвер, 9 січня 2020 р.

10 січня 

День визволення міста від нациських 

загарбників


У повсякденних турботах та справах ми іноді не помічаємо, як швидко спливає час. Але є події, які назавжди залишаються у нашій пам’яті.
76 років минуло від того далекого зимового дня, коли перед очима бійців радянської армії з’явилися перші околиці нашого рідного міста. Військами 4-ої гвардійської армії генерала О.І.Рижова та 5-ої гвардійської танкової армії під командуванням генерала — полковника П.О. Ротмістрова було звільнено від загарбників місто Кам’янка.
 У кривавих боях за визволення, загинуло більше тисячі бійців з різних куточків нашої країни. За мужність та відвагу виявлену в боях, визволителів відзначено державними нагородами, на жаль, багатьох із них – посмертно.
Пам`ять про бійців, які вибороли свободу для рідної землі, продовжує жити у назвах вулиць, погруддях величних пам’ятників та меморіалів, на сторінках книжок та в розповідях малочисленних вже учасників зловісного протистояння. 
Наше покоління – це покоління спадкоємців Перемоги. Наш святий обов’язок – допомагати людям, які пройшли крізь пекло війни, ветеранам та пенсіонерам, які живуть поруч з нами, добрими справами віддавати данину тим, хто подарував нам вільне життя. Наші героїчні діди та прадіди вказали нам приклад, як треба захищати Батьківщину, її свободу, незалежність.
10 січня 1944 року 
довгождана воля прийшла на нашу рідну кам’янську землю.

Немає коментарів:

Дописати коментар