Про мене. Самоосвіта

пʼятниця, 12 січня 2024 р.

Черкащині- 70

 7 січня відзначали 70-річчя нашого  неповторного Черкаського краю.

Черкаська область була створена 7 січня 1954 року. Нині на Черкащині сформовано 4 райони – Черкаський, Золотоніський, Звенигородський та Уманський. Загалом 66 територіальних громад. 854 населених пунктів.

В різні історичні періоди землі сучасної Черкащини входили переважно до Черкаського, Канівського, Чигиринського, Корсунського, Звенигородського староств.

У часи Української козацької держави середини ХVІІ століття – до складу Чигиринського, Черкаського, Уманського, Корсунського, Канівського, Кропивнянського, Іркліївського та Лисянського полків.

З кінця ХVІІІ століття – до повітів Київської та Полтавської губерній.

В 1920-х роках – це частина тодішніх Шевченківської (Черкаської), Уманської та Золотоніської округ. З введенням у 1932 році обласного поділу територія сучасної Черкащини входила до Харківської (пізніше – до Полтавської), Київської, Кіровоградської та Вінницької областей.

70 років тому, 7 січня 1954 року на карті України постала нова область – Черкаська.  Редакція сайту УманьNews.City пропонує вам тест про Черкащину. Тож, перевірте як добре ви знаєте нашу область, її історію, сьогодення, географію, видатних земляків.

Правила прості:

  • уважно читаєте  запитання
  • обираєте одну із запропонованих відповідей
  • тиснете на наступне запитання

Перевір свої знання про землю Богдана і Тараса

https://umannews.city/tests/335591/cherkaschini-70-projdi-test-i-perevir-svoi-znannya-pro-zemlyu-bogdana-i-tarasa?fbclid=IwAR3GwNx8DbnCWhMh8AnZ-snLPpK4e-yssnU2fpjXsAePKvMrYxe1iWCSAAI

Учні нашого класу: Кіра Марченко, Анна Чапенко, Олександр Ковтун, 

Єва Нізохіна взяли участь у обласній патріотичній вікторині «Дива і таємниці Черкаського краю».

Пройти вікторину можна з 28.12.2023 по 15.01 2024 за посиланням:

https://vseosvita.ua/test/start/veq981









Немає коментарів:

Дописати коментар