Про мене. Самоосвіта

середа, 9 листопада 2022 р.



                            9 листопада українці у всьому світі відзначають

                                             надзвичайно важливе свято – 

                                       День української писемності та мови.

   Ми – українці. Живемо у вільній незалежній державі – Україні. Незважаючи на безліч заборон минулих років, наша мова вистояла та зміцніла! А мова в нас красива і багата, мелодійна і щира, як і душа нашого народу.
  Рідна мова – це мова, що першою засвоюється дитиною і залишається рідною та зрозумілою на все життя. Рідною прийнято вважати мову нації, мову предків, їх духовне надбання, також рідною мовою називають мову її народу. Українською мовою у світі послуговуються приблизно від 40 до 45 млн осіб; вона є другою чи третьою слов'янською мовою за кількістю мовців (після російської та, можливо, польської) та входить до третього десятка найпоширеніших мов світу.
  Це свято започаткували ще у 1997 р., коли президент України Леонід Кучма на підтримку ініціативи громадських організацій та з урахуванням важливої ролі української мови у консолідації українського суспільства видав Указ № 1241/97 «Про День української писемності та мови».
  Дата Дня української мови та писемності припадає на православне свято – День вшанування преподобного Нестора-літописця – послідовника творців слов'янської писемності Кирила і Мефодія. Адже дослідники вважають, що саме з його праці розпочинається писемна українська мова.
У нашому класі виховна година пройшла під назвою "Є мова - є Україна"
учні поділилися своїми думками про роль та значення мови в житті кожного із нас. 
Учні, які мали бажання створили художні роботи.
На завершення, як підсумок роботи було створено тематичне відео.

https://www.facebook.com/groups/kamianka.school2/permalink/1132647017624907/

Немає коментарів:

Дописати коментар