Про мене. Самоосвіта

четвер, 9 травня 2019 р.


12 травня 
ДЕНЬ МАТЕРІ


Мама — найдорожча людина для багатьох з нас. Вона дала життя, оточила турботою і ласкою, виховала. Коли ти востаннє дякувала мамі і говорила, як сильно любиш її? 
День матері — міжнародне свято, яке допоможе тобі це зробити. Найтепліші слова, красиві листівки, букет квітів або подарунок — вибирай, як висловити матусі слова любові і підтримки. 
Історія свята День матері 
Вважається, що це свято — одне з найдавніших в історії людства, і походить від давньогрецького культу матері. Містерії, присвячені культу відповідних богинь, проходили навесні у багатьох країнах. 
Тоді греки, звичайно, вітали не своїх матерів, а скоріше поклонялися материнському божеству. Але з плином часу і трансформацією людського світогляду свято ставало все більш «земним». Починаючи з 17 століття щорічно англійці влаштовували святкування на честь матері кожну четверту неділю Великого посту. Однак вважається, що ідея узаконити свято належить двом американкам: Джулії Уорд, яка опублікувала в 1872 році прокламацію Дня матері, а також Ганні Джарвіс, яка в 1907 році написала лист політикам з проханням вивести святкування на державний рівень. 
Вже у 1914-му році День матері був визнаний в США офіційним святом. Слідом за Америкою другу неділю травня оголосили святом ще 85 країн по всьому світу. Крім того, багато країн також відзначають День матері, але в інші дати. Наприклад, в Єгипті — 21 березня, в Греції — 9 травня, а в Польщі — 26 травня.

Немає коментарів:

Дописати коментар