Про мене. Самоосвіта

понеділок, 29 квітня 2019 р.

29 квітня. 
Міжнародний день танцю 
Всі любителі хореографії можуть відзначати Міжнародний день танцю 29 квітня. З 1982 року це свято щорічно об'єднує всіх людей світу, які не тямлять своє життя без танцю. Придумали це свято молодості, ритму та емоцій в організації ЮНЕСКО, вибравши для його відзначення дату народження відомого балетмейстера з Франції Жана-Жоржа Новера. Він став теоретиком хореографічного мистецтва, завдяки чому його прозвали батьком сучасного балету.
Відомо, що чоловік, ім'я якого пов'язане з появою цього свята, обгрунтував принципи балету деяких жанрів. Вони були викладені в його праці «Лист про танець і балети». Саме вишукування Новера вплинули на розвиток такого жанру, як балет-п'єса, який вимагає єдності пантоміми, танцю, музики і мистецтва.
День танцю відзначають люди, що працюють в області опери та балету, а також всі, хто причетний до танців різних видів. Зазвичай у цей день проводяться фестивалі хореографії, а також звітні концерти творчих танцювальних колективів.
Учениця нашого класу Аня Оношко відвідує хореографічний колектив "Самоцвіти" ще із першого класу, тому цей день по праву можна вважати для неї святом. 
ЩИРО ВІТАЄМО ТЕБЕ, АНЮ! 
НЕХАЙ ТВІЙ ГАРНИЙ НАСТРІЙ, БАЖАННЯ ТАНЦЮВАТИ ЗАВЖДИ БУДУТЬ З ТОБОЮ ПОРУЧ, УСПІХІВ ТОБІ!  

Немає коментарів:

Дописати коментар