Про мене. Самоосвіта

понеділок, 28 січня 2019 р.

27 січня
Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту.

  Україна та увесь  світ вшановує жертв Голокосту.
Термін “голокост” використовується для позначення переслідування і знищення (геноциду) євреїв нацистською Німеччиною і колабораціоністами упродовж 1933-1945 років. Проте цей термін має також ширше значення: гоніння та знищення людей за ознакою їхньої расової, етнічної, національної приналежності, сексуальної орієнтації тощо.
Саме цю дату обрали тому, що у цей день 1945 року війська 1-го Українського фронту увійшли до гітлерівського концтабору смерті Аушвіц-Біркенау, який був розташований недалеко від міста Освенцим у Польщі, і звільнили усіх в’язнів, котрі там перебували.
На державному рівні Україна вшановує жертв трагедії з 2012 року. Пам'ятну дату закріпили у календарі 27 січня згідно з Резолюцією № 60/7, яку прийняла Генеральна асамблея ООН 1 листопада 2005 року. У документі сказано, що “Голокост, який привів до знищення однієї третини євреїв і незліченної кількості представників інших національностей, буде завжди слугувати всім людям пересторогою про небезпеки, які приховують у собі ненависть, фанатизм, расизм та упередження…”.
 Голокост – це жахливий злочин нацистів, який став однією з наймасштабніших катастроф в історії людства. 
“З сумом у серці згадуємо мільйони загублених тоталітарним нацистським режимом життів. Ці болісні роздуми – застереження для нас і для майбутніх поколінь, до чого може призвести політика нетерпимості та ненависті. 
Пам’ятаємо і ніколи не допустимо повторення помилок минулого” 

Немає коментарів:

Дописати коментар