Про мене. Самоосвіта

середа, 5 вересня 2018 р.

5 ВЕРЕСНЯ -  ДЕНЬ БЛАГОЧИННОСТІ
Міжнародний день благодійності вперше відзначався 2013 року, щоб актуалізувати внесок усіх благодійників та волонтерів у подолання сучасних проблем людства, таких як бідність, смертоносні хвороби, неписьменність тощо. 
Три роки тому наближення Міжнародного дня благодійності стимулювало початок одного з наймасовіших флешмобів, Ice Bucket Challenge. Кампанія набула популярності в Україні завдяки соціальним мережам і залучила до благодійності тисячі людей.
Міжнародний день благодійності був затверджений 17-го грудня 2012-го року на 58-му пленарному засіданні Генеральної Асамблеї ООН з ініціативи Угорщини.
 5 вересня було обрано не випадково. Це день, коли відійшла у кращий світ Мати Тереза, яка стала для всього світу символом милосердя. 1979 році калькутській черниці вручили Нобелівську премію миру за внесок у боротьбу з бідністю. Мати Тереза віддала ці гроші знедоленим людям в Індії.
«Зараз, коли потреба в гуманітарній допомозі як ніколи велика і коли кількість біженців і переміщених осіб стала рекордно високою з часу закінчення Другої світової війни, благодійність відіграє дедалі важливішу роль у задоволенні потреб людей», - зазначив генеральний секретар ООН Пан Гі Мун у своєму посланні з нагоди Міжнародного дня благодійності.«Завдяки своїм ресурсам, знанням і творчому потенціалу благодійні та добровільні організації будуть безцінними партнерами у справі здійснення нового порядку денного в галузі сталого розвитку до 2030 року», - йдеться в Аддис-Абебській програмі дій.


Немає коментарів:

Дописати коментар