Про мене. Самоосвіта

четвер, 4 січня 2018 р.



6 січня 
Картинки по запросу різдво 2018
Святий вечір
Багато родин в Україні святкують Святвечір, готуючи вечерю без м’яса, що складається з дванадцяти страв, які символізують 12 учнів Ісуса. Страви включають солодкий зерновий пудинг – кутю, буряковий суп – борщ, плетений хліб – калач, а також підпеньки – гриби в соусі, і рибу.
Вечеря починається, коли в небі буде помічено першу зірку, це те, за чим, як правило, просили дивитися дітей, а також за столом лишають одне вільне місце, щоб вшанувати тих, хто пішов з життя. Стіл також вкривають двома скатертинами: одна для живих членів сім’ї та інша для померлих.
Церкви та інші громадські місця прикрашені вертепом, сценами з біблійної історії народження Ісуса. Їх освітлюють свічками, щоб ті, хто приходить на нічне служіння напередодні Різдва, бачив їх.
Святвечір – це також ніч, коли люди встановлюють різдвяні ялинки – «новорічні ялинки». Деякі прикрашають стіл дідухом, снопом вівса або пшениці у спеціальній формі, що символізує процвітання на майбутній рік. В цю ніч Святий Миколай відвідує дітей з подарунками для них. У деяких районах України є так звані писанки, прикрашені малюнками яйця, вони дещо схожі на Великодні.

Немає коментарів:

Дописати коментар