Про мене. Самоосвіта

неділя, 19 лютого 2017 р.

Із 20 по 26 лютого 
в Україні відзначається 
МАСЛЯНА
Масляна або ж друга назва свята маслянка вважається днем проводів зими, а, точніше, восьмий тиждень перед Великоднем згідно з церковним календарем
Свято Масляна проводи зими 2017 року завжди проходять безпосередньо перед початком Великого посту, у сиропусний тиждень православного календаря. Головною особливістю цього свята є те, що він завжди проводиться, влаштовується та організовується на відкритому повітрі. 
Масляна – це завжди веселе і бешкетне прощання з зимою і довгоочікувана зустріч з весною, яка несе пробудження всього живого від довгого сну. Адже  в усі часи саме весна усвідомлювалась із зародженням нового життя, тому в цей день прийнято вшановувати Сонце, а значить пекти смачні і рум'яні млинці, які є головним символом і атрибутом. Щодо того, як провести свято Масляна, то в цей день навряд чи знаходилося місце для нудьги, адже на вулиці влаштовувалися різні гуляння, конкурси, скрізь лунала музика. Серед найбільш улюблених народних забав найбільш популярними можна назвати метання мітли, силові змагання і бої, естафети на трьох ногах, хороводи, конкурс на самий смачний млинець, різні шаради. Причому від бажаючих взяти участь у таких конкурсах, не було від бою і всім було весело і радісно. А адже це найголовніше призначення свята – веселощі і доброта.

Немає коментарів:

Дописати коментар