Про мене. Самоосвіта

середа, 6 квітня 2016 р.

Благові́щення Пресвято́ї Богоро́диці 

Християнське свято, що відзначає подію, коли архангел Гавриїл провістив Діві Марії, що вона непорочно зачне від Святого Духа і народить Сина Божого — Ісуса Христа.
У православ'ї входить до ряду дванадесятих свят. Є третім за значенням святом після Великодня і Різдва Христового. У Католицькій церкві Благовіщення має найвищий статус торжества.
Християни східного обряду відзначають Благовіщення 7 квітня (за юліанським календарем), а західного — 25 березня (григоріанський календар).
Святкування Благовіщення встановлене Церквою у IV ст. після того, як самостійно почали відзначати Різдво Христове. Дату Благовіщення встановили, відрахувавши 9 місяців від Різдва. Крім того, Святі Отці Церкви пояснюють дату Благовіщення ще й тим, що Бог сотворив чоловіка в день 25 березня. Крайні строки, з якими збігається Благовіщення, — четвер 3-го тижня Великого посту та середа Пасхального тижня (за Юліанським календарем). Відповідно до значення цього дня церковне святкування Благовіщення не скасовується, навіть якщо свято припадає на Великденьпіст заради нього послаблюється. В залежності від часу, свято може тривати 3 дні або 1 день.
Існує повір'я: яка погода на Благовіщення, така і на Великдень.

Немає коментарів:

Дописати коментар